Аеродромите – расадник на преносливи болести!


Њујорк, Лос Анџелес и Хонолулу имаат најнебезбедни аеродроми во поглед на ширењето болести и пандемии, покажа истражувањето на група научници од институтот за технологија во Масачусетс. Освен луѓе, авионите пренесуваат грип, сарс и туберколоза.


sleep-airport1„Се обидувам пред секое патување да примам вакцина и да користам средство за дезинфекција“,вели Јата Монтрел. Патува често, и постојано стравува да не се разболи.

Вирусите на некои аеродроми напаѓаат многу поагресивно споредбено со други. Научниците ги следеле обемот на сообраќај, бројот на патувања на долги линии и поврзаните летови со одредени аеродроми. „JFK“ во Њујорк и „Laks“ во Лос Анџелес се водечки преносници на болести. Но научниците се изненадени што на третото место следува далеку помалиот аеродром во Хонолулу.

Добро познато е дека инфекциите се шират само со допир на контаминирани површини. Тоалетите во авионите и држачите се извор на бројни инфекции. Здравствените експерти вообичаено предупредуваат – редовната хигиена и средствата за дезинфекција значително ги намалуваат шансите за некакво заболување.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

Current ye@r *

заработка преку интернет - најдобри paid-per-click сајтови во 2013

 • - 0.02$ по клик
 • - на интернет од 2008
 • - минимална исплата 2$
 • - исплата преку PayPal, Payza, Neteller
 • - 0.02$ по клик, 40% Ref. Commission
 • - на интернет од 2007
 • - минимална исплата 6$
 • - исплата преку PayPal, Payza
 • - 0.011$ по клик
 • - 50% Ref. Commission
 • - минимална исплата 7.99$
 • - исплата преку PayPal, Payza

како да заработите од овие сајтови прочитајте на следниот линк

 • - како да препознаете измама
 • - кои се најдобри стратегии за заработка
 • - и како да наплатите
UA-33057274-1