Акo видите нешто вакво да плови во вода, не приоѓајте


Дали некогаш сте се сретнале со црвените мравки?

Овој вид мравки каснува и луѓе и животни, а има околу 200 подвидови. Отпорни се на сите временски услови. Распространети се по целиот свет.

Нивното каснување остава црвен траг на кожата, но ткивото може да загнои од течноста која мравките ја испуштаат. Во некои ситуации отровот може да предизвика сериозни реакции, а многу ретко и смрт. Кога се во вода, форимираат некој вид пловечка форма и во тој случај ларвите и кралицата се на врвот.

Погледнете го следното видео:

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1