Доколку ја имате оваа паричка, нејзината вредност е многу поголема


Можеби дома чувате монети од 2 евра, кои денес вредат многу повеќе од првичната вредност.

Тие биле пуштени во јавноста во одреден тираж и биле посветени на некое случување или можеби во процесот на изработка дошо до грешка. Со текот на време нивната вредност се зголемила и сега ја бараат сите колекционери на светот.

Грешката на оваа монета е тоа што сите 15 земји членки на Европска Унија се прикажани без граница. Вкупно има 30 примероци и сите колекционери трагаат по нив.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1