Како да заработите 50 просечни македонски плати во само една сезона?


Не гаталец, послушај паталец, според искусните работници, и според нивните изјави пронајдовме интересни информации за тоа како до 50 просечни македонски плати во една сезона, или пак на годишно ниво.

denari-1_011110Работа во Азербејџан, Ирак и Авганистан

Во последно време, во Азербејџан, владее голема потрага по молери и ѕидари, во оваа азиска земја работа може да најдат голем број на луѓе од Балканот. Многумина од жителите на земјите од поранешна Југославија мигрирале во Ирак и Авганистан, работејќи во кујна, складишта или транспорт на роба. Договорите се потпишуваат на една година, а платата е 3000 долари месечно.

Работа во Танзанија

Дел од жителите на балканот, својата среќа ја пронашле во Танзанија, иако оваа земја е сиромашна. Во последно време водечките светски компании одлучиле да отворат свое претставништво за Африка токму во оваа земја, а најбарани работници се Европјаните. За Гранд Казино во Танзанија, можете да бидете платени меѓу 2000 и 3000 долари. Вистинско богатство за Танзанија, но и за Балканот

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1