Кандидати за градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ и „Коалицијата за подобра Македонија“ за локалните избори


ВМРО-ДПМНЕ и „Коалицијата за Подобра Македонија“ за претстојните локални избори ги има најквалитетните кандидати за градоначалници и советници, со голем личен капацитет и интегритет. ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата предложија кандидати од кои дел се докажани и успешни градоначалници, а дел се нови луѓе, угледни и почитувани во своите професии и средини на живеење. ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ги предлага следните кандидати за градоначалници:

о За град Скопје кандидат за градоначалник е Коце Трајановски;
о За општина Струмица кандидат за градоначалник е Марјан Бајрактаров;
о За општина Велес кандидат за градоначалник е Славчо Чадиев;
о За општина Куманово кандидат за градоначалник е Зоран Ѓорѓиевски;
о За општина Петровец кандидат за градоначалник е Борче Митевски;
о За општина Кривогаштани кандидат за градоначалник е Тони Заткоски;
о За општина Прилеп кандидат за градоначалник е Марјан Ристески;
о За општина Новаци кандидат за градоначалник е Лазар Котевски;
о За општина Вевчани кандидат за градоначалник е Цветомир Угриновски;
о За општина Радовиш кандидат за градоначалник е Сашко Николов;
о За општина Ѓорче Петров кандидат за градоначалник е Владо Мисајловски;
о За општина Брвеница кандидат за градоначалник е Стојан Тодоровски;
о За општина Демир Капија кандидат за градоначалник е Трајче Димитриев;
о За општина Гостивар кандидат за градоначалник е Дафина Стојановска;
о За општина Тетово кандидат за градоначалник е Горан Манојловски
о За општина Аеродром кандидат за градоначалник е Ивица Конески
о За општина Валандово кандидат за градоначалник е Николче Чурлиновски
о За општина Гази Баба кандидат за градоначалник е Тони Трајковски;
о За општина Росоман кандидат за градоначалник е Стојанче Лазов;
о За општина Дебар кандидат за градоначалник е Драган Клопчевски;
о За општина Босилово кандидат за градоначалник е Љупчо Колев;
о За општина Чешиново – Облешево кандидат за градоначалник е Горан Зашов;
о За општина Свети Николе кандидат за градоначалник е Зоран Тасев;
о За општина Виница кандидат за градоначалник е Мартин Павлов;
о За општина Битола кандидат за градоначалник е Зоран Илиоски;
о За општина Бутел кандидат за градоначалник е Дарко Костовски;
о За општина Ново Село кандидат за градоначалник е Блажо Велков;
о За општина Василево кандидат за градоначалник е Ванчо Стојанов;
о За општина Чашка кандидат за градоначалник е Зоран Здравески;
о За општина Јегуновце кандидат за градоначалник е Тони Коцески;
о За општина Карбинци кандидат за градоначалник е Зоран Минов;
о За општина Конче кандидат за градоначалник е Благој Јованов;
о За општина Пехчево кандидат за градоначалник е Игор Поповски;
о За општина Пробиштип кандидат за градоначалник е Тони Тонески;
о За општина Ресен кандидат за градоначалник е Ѓоко Стрезовски;
о За општина Зелениково кандидат за градоначалник е Александар Маневски;
о За општина Штип кандидат за градоначалник е Илчо Захариев;
о За општина Чаир кандидат за градоначалник е Нермин Теловска;
о За општина Градско кандидат за градоначалник е Жанета Чаушевска;
о За општина Охрид кандидат за градоначалник е Митко Тилев;
о За општина Зрновце кандидат за градоначалник е Блаже Станков;
о За општина Кочани кандидат за градоначалник е Ратко Димитровски;
о За општина Крива Паланка кандидат за градоначалник е Арсенчо Алексовски;
о За општина Гевгелија кандидат за градоначалник е Иван Франгов;
о За општина Демир Хисар кандидат за градоначалник е Љупчо Блажевски;
о За општина Ранковце кандидат за градоначалник е Роберт Симоновски;
о За општина Кисела Вода кандидат за градоначалник е Јохан Тарчуловски;
о За општина Струга кандидат за градоначалник е Сеад Солаковски;
о За општина Дојран кандидат за градоначалник е Борче Стамов;
о За општина Македонска Каменица кандидат за градоначалник е Дарко Митевски;
о За општина Сопиште кандидат за градоначалник е Стевче Трпковски;
о За општина Богданци кандидат за градоначалник е Никола Роглев;
о За општина Маврово Ростуше кандидат за градоначалник е Алим Билали;
о За општина Долнени кандидат за градоначалник е Пецо Вајгалевски;
о За општина Кавадарци кандидат за градоначалник е Митко Јанчев;
о За општина Неготино кандидат за градоначалник е Златко Пејков;
о За општина Крушево кандидат за градоначалник е Ѓорги Дамчески;
о За општина Дебарца кандидат за градоначалник е Игор Трајковски;
о За општина Центар кандидат за градоначалник е Дејан Јовановски;
о За општина Могила кандидат за градоначалник е Стевче Пивковски;
о За општина Илинден кандидат за градоначалник е Жика Стојановски;
о За општина Македонски Брод кандидат за градоначалник е Милосим Војнески;
о За општина Лозово кандидат за градоначалник е Јордан Илиевски;
о За општина Делчево кандидат за градоначалник е Иван Соколов;
о За општина Берово кандидат за градоначалник е Никола Атанасов;
о За општина Теарце кандидат за градоначалник е Војо Гогоски;
о За општина Кичево кандидат за градоначалник е Влатко Сајкоски

Во сите погоре наведени општини, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ќе поднесат свои листи за советници:

ВМРО-ДПМНЕ ги информира членовите да ги подржат следните кандидати за градоначалници:

о Во општина Старо Нагоричане кандидатот за градоначалник од редовите на ДПСМ, Елена Јакимовиќ;
о Во општина Карпош кандидатот за градоначалник од редовите на ГРОМ, Стевчо Јакимовски;
о Во општина Кратово кандидатот за градоначалник од редовите на СПМ, Мите Андоновски;
о Во општина Чучер Сандево независниот кандидат за градоначалник Јован Пејковски.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1