Сакaте да привлечете пари?


Сакте да привлечете пари, тогаш внимавајте каква боја ви е паричникот. Постојат пет бои, а секоја е совршена за одредени тип на човек. Проверете кој елемент сте го добиле според датумот на вашето раѓање.pari dolari raka

Во кинеската астрологија годишниот циклус ги содржи петте елементи (дрво, оган, земја, метал и вода) во нивните јин и јанг форми. Годините односно знаците се наречени според 12-те животни: Глушец, Вол, Тигар, Зајак, Змеј, Змија, Коњ, Коза, Мајмун, Петел, Куче и Свиња.

Комбинирањето на сето ова дава 60-годишен циклус, кој започнува со “Јанг Дрвен Глушец” и завршува со “Јин Водена Свиња”. Годината која завршува со парен број е “јанг”, а со непарен е “јин”. Овој циклус тече на овој начин:

Ако годината заршува со 0 тоа е јанг метал.
Ако годината заршува со 1 тоа е јин метал.
Ако годината заршува со 2 тоа е јанг вода.
Ако годината заршува со 3 тоа е јин вода.
Ако годината заршува со 4 тоа е јанг дрво.
Ако годината заршува со 5 тоа е јин дрво.
Ако годината заршува со 6 тоа е јанг оган.
Ако годината заршува со 7 тоа е јин оган.
Ако годината заршува со 8 тоа е јанг земја.
Ако годината заршува со 9 тоа е јин земја.
Според кинескиот хороскоп еве каква боја треба да биде вашиот паричник.

Црвен

– за луѓе чиј елемент е оган или земја ( кај вода и металот слабо делува) – оваа боја уште одамна е позната по тоа што привлекува богатство. Многу брзо ја неутрализира негативната енергија.

Темно син

– за луѓе кои елемент е дрво или вода – оваа боја симболицира пари, а паричник со оваа боја не треба да го имаат луѓето родени во елементите на оганот или металот.

Црн

– за луѓе чиј елемент е дрво или вода -оваа боја на паричник треба да ги задржи парите и да привлече благососотојба во својот живот.

Жолт

– за луѓе чиј елемент е земја или метал – оваа ноја носи богатство и среќа, но не треба да го имаат чуѓето родени во елемнтот на оган или вода.

Зелен

– за луѓето чиј елемент е дрво или оган – оваа боја е избор ако сакате нов финасиски почеток, без оглед што се случувало во минатото.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1