Убил 49 проститутки и ги продавал во месара – „Сакав да заокружам на 50“


Во нов документарец за еден од најбруталните сериски убијци во светот се раскажува за ужасните негови убиства и покажува снимки од неговите признанија во затвор. Роберт Пиктон од Канада на својот имот убил 49 жени, а нивните останки ги сомлел во мелено месо, кое потоа го продавал на клиенти.

Некои од неговите клиенти биле дури и локални полицајци. Тој е уапсен во февруари 2002 година. Денес, тој има 68 години и продолжува да ја издржува казната во Британска Колумбија.

Новата епизода од емисијата „Глас на сериски убиец“, кој беше прикажана на Си-Би-ЕУ во Велика Британија во средата, зборува за убиствата и признанија на Пиктон кои тој ги изјавил во затвор.

Тој не знаел дека зборувал пред полицаец прикриен од Кралската канадска планинска полиција кога опишувал цел-како да убие 50 жртви, но и разочарување дека станал невнимателен и ја испуштил последна жртва. Пиктон е уапсен во 2002 година откако полицијата пронајде предмети што им припаѓале на неговите жртви, а тие биле на неговата фарма.

Полициските службеници случајно го посетиле неговиот имот за да бараат нелегално оружје. По неговото апсење, стражарите на редот откриле ДНК траги на 26 исчезнати жени, од кои многу биле проститутки кои убиецот ги изнајмувал во регионот на црвените фенери на Ванкувер и ги водел дома прво за секс, а потоа и ги убивал. Техниките на убиството варирале од случај до случај.

Во некои случаи, тој на жените им инјектирал антифриз, велејќи им дека тоа е дрога. Во други прилики, тој ги прегазувал до смрт. По неговото апсење, тој е ставен во ќелија со прикриен полицаец на кој му кажувал за убиствата. Лут на себе, Пиктон се жали: „Сам си ископав гроб, како станав невнимателен. Како да не се налутам. Јас ќе убиев само уште една за да станат 50. Сакав тоа да ги направам 50 “.

Криминалните експерти, исто така, прават анализи за неговите злобни признанија забележани на документарната лента. Признанија навистина почнале кога прикриениот полицаец посочил дека најдобар начин да се ослободи човек од тело е да го фрли во океан.

Пиктон потоа одговорил: „Јас тоа го направив подобро … ги ставав во мелница за месо“. „Само на крај станав невнимателен, многу невнимателен“, се пожали психопатот.

На криминалната лента на авторот Венсли Кларксон вели: „Роберт Пиктон е сериски убиец, спремен за колење со моторна пила и е обична атракција на Дизни. Ништо не го изненади. Тој дури немал добра лична хигиена.

Тој исто така организирал забави за рокери и девојчиња со алкохол. Локалните луѓе знаеја дека отишле на проститутки. Имал афинитет кон локални жени, но кога голем број од нив почнале да исчезнуваат, никој не ја поврзал врската “.

Пиктон долго време успева да се скрие од окото на полицијата – од 1991 до 2002 година. Тој убил 49 жени. Освен што своите жртви ги сомлел и го продавал нивото месо на локалните жители, тој, исто така, ги давал нивните остатоци на своите свињи.

video

http://static.blitz.bg/documents/newsimages/201801/1516778476-rer.mp4?_=2
http://static.blitz.bg/documents/newsimages/201801/1516778472-rer3.mp4?_=1

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1