Жени пијте по 1 чашка алкохол за да сте здрави во староста


Жените би требало секој ден да испијат по една чашка алкохол, бидејќи тоа им ги зголемува шансите да бидат поздрави на старост – ова го тврди едно американско истражување кое опфатило 14.000 жени, а кое го пренесува попара.мк

Истражувањето покажало дека жените кои умерено пијат алкохол живеат подолго, поздраво и имаат помали шанси да заболат од рак или дијабетес, за разлика од оние кои не пијат алкохол.

Под чашка се подразбира од 5 до 15 грама било каков алкохол. Научниците на Харвард за јавно здравје препорачуваат алкохолот да се пие константно во текот на неделата и на тој начин жените да си го сочуваат здравјето на стари години.

Share Button

Tags: ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

Current ye@r *

заработка преку интернет - најдобри paid-per-click сајтови во 2013

 • - 0.02$ по клик
 • - на интернет од 2008
 • - минимална исплата 2$
 • - исплата преку PayPal, Payza, Neteller
 • - 0.02$ по клик, 40% Ref. Commission
 • - на интернет од 2007
 • - минимална исплата 6$
 • - исплата преку PayPal, Payza
 • - 0.011$ по клик
 • - 50% Ref. Commission
 • - минимална исплата 7.99$
 • - исплата преку PayPal, Payza

како да заработите од овие сајтови прочитајте на следниот линк

 • - како да препознаете измама
 • - кои се најдобри стратегии за заработка
 • - и како да наплатите
UA-33057274-1