Албанец од Македонија – платен убиец за мафијата – за 1000 евра ликвидирал низ Италија


Двајца Албанци, членови на криминалната организација „Ндрагета“ (синдикат) биле уапсени вчера од италијанската полиција во Калабрија. Обвинети се дека работеле како платени убијци за оваа мафијашка организација – пишува тиранскиот весник Шикули.

Двајцата Албанци се обвинети за убиства кои ги вршеле по нарачка на оваа мафијашка организација. Уапсени се Васви Белули, 30 год. од Македонија и Арбен Ибрахими, 28 год. од Црна Гора, јавија италијанскиот портал roma.ogginotizie.it, и тиранскиот весник Шекули.  Нивните фотографии се објавени на електронското издание на весникот, пренесува Канал 5. според истрагата, Белули и Ибрахими ликвидирале за 1 000 евра.

Според обвинителот двајцата Албанци биле снајперисти за време на конфликтот во поранешна Југославија. Поради ова нивно минато, тие биле ангажирани како снајперисти во мафијата од Калабрија, која ги плаќала како професионални убијци.

Белули е осомничен и за убиството на Франсис Скругли, а Ибрахими е осомничен за убиството на Јозеф Матина. Убиствата се поврзани со ривалството на две фамилии – Стефанакони и Пискописиани – пишува roma.ogginotizie.it.

Во Калабрија се уапсени уште 11 лица членови на кланот Патаниа поврзани со убиства.

Tags:

MK News

Автор инфо

One Response to “Албанец од Македонија – платен убиец за мафијата – за 1000 евра ликвидирал низ Италија”

  1. WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.