БМВ: Веднаш престанете да ги возите автомобилите од постарата серија 3 !


Над 12 000 сопственици од постарата серија на БМВ 3 мора веднаш да престанат да ги користат своите автомобили.

Експозитурата на БМВ во Австралија им нареди на сопствениците на постарата серија 3 , Е46 да ги пријават автомобилите на сервис. Станува збор за примероци произведени од крајот на 1997 година до средината на 2000 година. Има околу 12.000 од нив, а отповикувањето е толку итно што БМВ објави документ во кој се содржани сите VIN броеви, потсетувајќи ги погодените возила, во документ од 254 страници.

А, причината за повлекувањето се Таката воздушните перничиња. Од БМВ велат дека постои „критичен ризик од смрт и сериозна повреда за сите патници“. Постои шанса дека во случај на судир, воздушните перничиња нема да се надуваат или уште полошо, гасната ампула може да експлодира. Ако не настрадаат во сообраќајната несреќа, овие шрапнели би можеле да бидат фатални. Во моментов се испитуваат два случаи во кои имало фатални последици за патниците.

Сите сопственици на спорните возила е докажано дека имаат неисправен дел, и ќе добијат замена за возилото или слична форма на компензација, додека нивниот автомобил ќе го поправаат техничари од BMW.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1