ХААРП: Злочин на модерното време коj го уништува мозокот и срцето


Интересно е да се спомене дека и покрај тоа што заговорниците на геоинжинерингот, ваквите методи на манипулација на времето го посочуваат како решение на климатските промени и одржување на животот на Земјата, студиите покажуваат дека Геоинжинерството всушност може да има контра-ефект на загревање на Земјата.

haarp-300x221Според наводната студија која би требала да биде објавена во 2014 година, теренските истражувања на геоинжинерингот не само што се одобрени, туку и се потикнуваат и се охрабруваат во спроведувањето на истите. Авторот на студијата е Џеси Рејнолдс од Правниот факултет во Тилбург од Холандија. Рејнолдс го истражувал правниот статус на истражувања поврзани со геоинжинерството, анализирајќи ги меѓународните документи и договори.

Гео-инжинерингот е наука поврзана со манипулација на климата (времето) во борбата против лудите промени на климата. Тоа вклучува управување на Сончевите зрачења (SRM), пракса на распрашување со аеросол во небото, кое се нарекува „Chemtrails“ во обид на отрстранување на сончевите зраци и борбата против климатските промени. Според наводниот конгресен извештај: „Терминот „Геоинжинерство“ се опишува низ технологијата која има за цел, низ големи и намерни промени на Земјиниот енергетски биланс, намалување на температурата и неутрализирањето на антропогените климатски промени. Поголемиот дел од овие технологии се во концептуална и истражувачка фаза, и нивниот ефект на намалување на глобалната температура до прва треба да се докажува.

„Многу малку истражувања се објавени кои ги документираат трошковите, влијанието на околината, друштвено политичкото влијание и правните импликации на геоинжинерингот. Доколку технологијата на Геоинжинерингот биде разместена по земјата, од нив би се очекувало да има потенцијал да предизвика зрачење со далекусежни последици. Во принцип, технологијата на Геоинжинерингот се категоризирани како метод за отстранување на јаглерод диоксид(CDR) или метод за Управување со сончевите зраци (SRM).

HAARP-sustav-antene-mozakCDR методот ги решава влијанијата од глобалното затоплување (влијае на стакленички плинови – кои меѓу останатото е една голема лага!) и отстранувањето на јаглерод диоксид (CO2) од атмосферата, CDR методите вклучуваат поголемо оплодување во океаните и фаќање на јаглерод диоксид и неговото соединување. Методите на SRM се решаваат со климатските промени со зголемување на рефлективноста на Земјината атмосфера или површина. Вбризгувањето на аеросол во свемирските рефлектори се примети на SRM методот. Методот на SRM не ги отстранува стакленичките плинови од атмосферата, но ваквите методи можат да бидат применети многу брзо, со релативно непосредни резултати на глобално ладење во однос на CDR методите.

Студијата на Рејнолдс е објавена во списанието на Journal of Energy, Climate and the Environment во исто време кога Меѓувладиниот панел за климатските промени ги претставиле своите извештаи за Петтата Процена. Истражувањето се продолжува на повик на меѓународно тело за регулирање на контроверзна техника, модифицирање на времето. Некои веруваат дека одговорот на меѓународниот договор, за меѓународните тестови, но и домашни истражувања од низок ризик треба да продолжи со помагање на вкупната одлика за тоа што да се направи со геоинжинерингот.

Една од големиот број на опасности е манипулирањето на времето со губењето на синото небо. Според извештајот на New Scientist, Бен Кравитц од институтот Карнегие, покажал дека отпуштањето на сулфатен аеросол високо во атмосферата, може да предизвика распрашување на сончевата светлост во атмосферата. Тој вели дека тоа би можело да ја намали количината на сончева светлост која паѓа на земјата за 201% и дека небото ќе биде уште повеќе магловито.

HAARP-sustav-antene-srceИако голем број на влади се предупредени од опасноста од техниката на Геоинжинерингот, ризиците се гледаат како секундарни кога се перцепираат ризиците поврзани со климатските промени. Интересено е да се напомене дека и покрај тоа што заговорниците на геоинжинерингот на овие методи, со манипулацијата на времето ,покрај тоа што се нудат како решенија на климатските промени и одржување на животот на Земјата, студиите покажуваат дека Геоинжинерството всушност може да има и контра ефект –кон загревање на Земјата.

Според неодамнешна студија објавена во списанието Journal of Geophysical Research: Atmospheres, ако програмата на Геоинжинерството започне, а потоа наеднаш прекине, планетата би можела да доживее моментален пораст на температурата особено на копнениот дел. Студијата под наслов

„Влијание од управувањето со сончевото зрачење“, се чини дека укажува на тоа дека еднаш кога ќе почнете со Геоинжинеринг, не можете да ја суспендирате програмата без нанесување на последиците по Земјата во потрага за решение. Опасноста од оваа технолофија почна да се создава. Некои критичари веруваат дека е поголема од тоа што на прв поглед се чини. Илјадници организации создадени од заинтересирани активисти веруваат дека SRM програмата не е само во развојната фаза на истражување, туку се во моментов активни. Техниката на модификација на климата и временските прилики во облик на отстранување на облаците се програми кои се активни во Кина, на пример (за време на олимписките игри во Пекинг?)

И покрај научните предупредувања дека иницирањето на спроведувањето на Геоинжинерингот може да предизвика раст на глобалната температура, има голема смисла што Владите во земјите молчат за домашните програми на модификација на времето. Геоинжинерството кое се спроведува во една земја би можело да предизвика суша во некои други делови од земјата, како што е сега и ниедна влада не ја сака таа одговорност.

haarp3

И покрај тврдењата дека ваквите програми се сеуште во фаза на истражување, постојат некои информации кои укажуваат на шприцање на аеросол, Chemitrails, и дека програмите за промена на времето се АКТИВНИ! Постојат и компании како што се Weather Modigivation, INC. На корпоративните страници можете да ги прегледате начините на операција на запрашување на облаците. Тие ви нудат дури и попис на клинети и веб страници кои се активни. Тука е Договорот за измена на Околината потпишан од страна на САД кои го прекинува глобалното модифицирање на времето. САД и сојузничките влади имаат историја на прикриено тестирање контроверзна технологија. Дали е тоа обид за да се спаси планетата од трагедија?

Во овој случај Владите и/или корпорациите со мирно тестирање на програмата на Геоинжинеринг само за да дознаат дали може да се прекине програмата без ризик на загревање на целата планета? Дали е тоа врвот на нивното зло? Или ваквите програми се само во фаза на истражување, или и понатаму се работи на нивно планирање?

Дали програмите се активни сега или не ќе се докажува до прва. А Геоинжинерството во најмала рака е „случаен“ обид за да се реши прашањето за заштита на околината. Ако го погледнеме решението за здравје на нашата планета и нашето друштво во целина, ќе се навратиме на суштината. Ќе се осврнеме кон нашата заедница за решение. Технологијата може да биде од голема помотш ако маневрираме кон напрев во повеќе екоцентричен поглед. Но не треба да бидете до толку заљубен во таа која не одвојува од природата и предизвикува пустош на планетата на која ние луѓето егизистираме.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

One Response to “ХААРП: Злочин на модерното време коj го уништува мозокот и срцето”

  1. boban #

    uglijikov dioksid (CO2) – јаглерод диоксид…… 🙂

    07/01/2014 19:58 at 19:58 Reply

Остави коментар

UA-33057274-1