ИМА ЛИ НЕКОЈ ШТО НЕ КРАДЕ ВО ДРЖАВАВА?


Се додека зборуваме кој повеќе украл, а не кој повеќе напраил за државава, не ја бива брат работава – епа не ја бива, ова беше изјава на еден пратеник (намерно нема да пишувам кој од која партија зошто сите се исти)

,,Мамето и го еб*авте на Македонија и се уште сакате да се покриете“ рече друг познат наш пратеникglasanje izbori sobranie

Овие две изјави во целост ја отсликуваат состојбата во која е Македонија денес.

Па добро бре има НЕКОЈ ШТО НЕ КРАДЕЛ ВО ДРЖАВАВА?? глава да те заболи од цифрите кои ги споменуваат 200 000, 500 000 евра, милионче, две три милиончиња – ко од шега се тресат цифриве од ракав. Нормален граѓанин толку пари неможе да види ни цел комшилук да му ги донесе годишните плати на маса !!!!!

И излегува дека нема некој што не крадел, сега проблемот е кој повеќе крадел ??? кој парадокс !!! уште и јавно бе препукување за ние обичните смртници уште да навиваме и страна да одбереме???

А со чиви пари си играте бе луѓе??? со нашите пари, додека нас 20 и кусур години не удирате по џебот па македнецот неможе да пркне и да врзе крај со крај – цела моја зграда во Скопје не чини 600 000 евра и сите станови да ги продадеш топтан…

Имаме ли бе ние судство ??? Има ли некој да стави крај на ова лудило?? СУДИИ имаме работници кои со години водат спорови за ситни пари против газди кои ги зезнале за сиротињата наречена плата а овде се вртат милиончиња како алва?? па не ли бе ви е срам кога ќе легнете навечер, не се ли чуствувате како изиграни телиња?. Ние едвај да кубуриме со смешни 200 300 евра плата, некој ни со толку а они НЕ СЕ ДАВААТ ЗА СИТНИ ПАРИ под милионче не се ни замараат и едните и другите..

А ДА ОТВОРЕВМЕ СИТЕ ОЧИ и да им покажеме на политичариве дека народот е сила , да им покажеме каде им е местото???

А да да не ги заборавам и КВАЗИ граѓански и невладини здруженија – да знаете па тек таму кој суми се вртат ќе ви се смачи животот!!!! така да и на нив СРЕДЕН ПРСТ

Не сме ние за демократија, ниту сме за парламентаризам и партии – НЕ БЕ БРАТ НЕ ЈА БИВА.. 20 и кусур години исто сра*ње. Сјаши мурто да седне к*рто. дај да си избереме крал па бар да знаеме зошто ни собира арач.. крал е, ќе му се може . Така бар народот нема да се закрвува и тепа меѓу себе сите ќе мораат да ќутат и викаат ЖИВЕО КРАЉ ко ќе излезе на тераса!!

Писмо од ,,будала,, во Македонија кој редовно плаќа сметки, едвај крпи крај со крај, а со комшијата секој ден се кара кој повеќе крадел дали ВМРО дали СДСМ, додека на маса има само зелка салата (фала богу и за толку) детално елаборираме и разглабаме за милионите на политичарите, а милион со ОЧИ НЕ СМЕ ВИДЕЛЕ !!! 

MK News

Автор инфо

One Response to “ИМА ЛИ НЕКОЈ ШТО НЕ КРАДЕ ВО ДРЖАВАВА?”

  1. WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.