Карпош почнува со вонредна дезинфекција на згради


Општина Карпош, од денеска започнува со вонредна дезинфекција на колективните станбени единици – згради, кои имаат повеќе од осум домаќинства.

Дел од комуналните служби на Општината ќе вршат дезинфекција на влезните врати и влезните делови од зграда, гелендери, сандачиња и лифтови. Дезинфекцијата ќе се изврши со дезинфекциско средство за јавни површини и домаќинства.

Оваа мерка претставува дополнителна поддршка за заедниците на сопственици/куќни совети, имајќи ја предвид кризната состојба со Covid-19 (корона вирус).

Вонредната дезинфекција на станбените единици не подразбира одложување и прекин на другите активности за одржување на хигиената, планирани од станарите. Напротив, истите треба да се спроведуваат тековно, а особено да се интензивирани во овој период на раширеност на коронавирусот.

Ги повикуваме сите граѓани да се придржуаат до препораките за заштита од вирусот, да одржуваат зголемена хигиена во влезовите и заедничките простории од згради.

Сите носиме одоговорност за јавното здравје!

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1