Кој ви дозволи тука да копате? – Стевчо Јакимовски запре прекопување на улица во Карпош | ВИДЕО


Стевчо Јакимовски новиот градоначалник на Карпош објави видео како прекинува, како што вели тој, „диво“ копање на улицата Букурешка.

„Почитувани граѓани на Карпош, Сакам да ве информирам дека по пријава на граѓани за „диво“ копање на улицата Букурешка, утрово излегов на терен за лично да се запознаам со ситуацијата. Од одговорното лице на фирмата што го затекнав на лице место побарав дозвола за прекопување на улицата на што ми беше одговорено дека наводно имал одобрение од секторот за урбанизам, но не ми покажа документ. Поради тоа наредив веднаш да прекинат активностите на улицата и да се направи записник“, објави Јакимовски.

Претседателот на ГРОМ вели дека од секторот за урбанизам добил потврда дека фирмата немала дозвола за сечење на улицата.

„Нема да дозволиме на „диво“ да се прекопуваат нови улици, а граѓаните да газат по кал и да ги оштетуваат возилата по раскопани сообраќајници заради лични интереси на поединци“, напиша Јакимовски на Фејсбук.

Стевчо Јакимовски новиот градоначалник на Карпош објави видео како прекинува, како што вели тој, „диво“ копање на улицата Букурешка.

„Почитувани граѓани на Карпош, Сакам да ве информирам дека по пријава на граѓани за „диво“ копање на улицата Букурешка, утрово излегов на терен за лично да се запознаам со ситуацијата. Од одговорното лице на фирмата што го затекнав на лице место побарав дозвола за прекопување на улицата на што ми беше одговорено дека наводно имал одобрение од секторот за урбанизам, но не ми покажа документ. Поради тоа наредив веднаш да прекинат активностите на улицата и да се направи записник“, објави Јакимовски.

Претседателот на ГРОМ вели дека од секторот за урбанизам добил потврда дека фирмата немала дозвола за сечење на улицата.

„Нема да дозволиме на „диво“ да се прекопуваат нови улици, а граѓаните да газат по кал и да ги оштетуваат возилата по раскопани сообраќајници заради лични интереси на поединци“, напиша Јакимовски на Фејсбук.

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1