Не сте платиле данок? Град Скопје најави блокирање на сметките – еве кога


Град Скопје ги информира граѓаните дека во согласност со одредбите од Законот за даноците на имот за присилна наплата, ja почнa постапката за присилна наплата на неплатените обврски по основ на годишниот данок на имот и комунална такса за фирмарина за 2018 годинa.

По доставување опомени, како што се наведува во соопштението, следуваше изготвување решенија за присилна наплата и нивно доставување до сите правни и физички лица кои вршат дејност на територијата на Град Скопје. Доколку по ваквите решенија обврзниците не постапат заклучно со 15 ноември 2019 година, Град Скопје ќе почне со доставување решенија за блокада на нивните сметки по банки.

Градските власти им укажуваат на сите даночни и таксени обврзници кои имаат заостанати и неплатени долгови да ги подмират.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1