Суспензија за двајцата цариници кои биле на смена кога автобусот на „Беса транс“ излегол од државата


Двајца царински службеници кои биле на смена кога автобусот на Беса транс излегол од државата се суспендирани, а за нивниот непосреден раководител ќе следи мерка за санкционирање, соопшти Царинската управа по досега утврдените неправилности во постапувањето.

„Првичните наоди од внатрешната контрола покажуваат дека на 18.11.2021 година, од страна на царинските службеници електронски не е евидентиран излезот на возилото со регистарски таблички СК0284БА на превозникот БЕСА Транс од Скопје, извршена е само заверка на евидентентиот лист за превоз на патници. За досега утврдените неправилности во постапувањето, за двајца царински службеници кои биле на смена кога возилото излегло од државата, ќе бидат преземени мерки суспендирање од работното место, а за нивниот непосреден раководител ќе следи мерка за санкционирање“, велат од Царинската управа.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1