ВИДЕО: Хунзите открија кое овошје е нивната тајна за долговечност

Народот на Хунзите живее  на планините во северен Пакистан. Ги има околу 87 000, а посебни се по тоа што живеат просечно сто години, но многумина од нив без проблем доживуваат и 120. Поединци живееле и 160 години. Ретко се болни, не знаат што е тумор, имаат младешки изглед, а нивните жени раѓаат и со … Continue reading ВИДЕО: Хунзите открија кое овошје е нивната тајна за долговечност