Владата дозволи пушење електронски цигари во затворени јавни објекти


Електронските цигари ќе бидат дозволени во затворени објекти. Ваква одлука донесе Владата постапувајќи по мислењето на Министерството за здравство кое ги издвои електорнските од обичните цигари.

Од земјите во регионот, електронските цигари се третираат исто како обичните во Црна Гора и Хрватска. Односно забрането е пушење во затворен простор.

Во светот во вкупно 32 земји целосно е забранета продажбата на електорнски цигари, 79 земји има усвоено некакви мерки за заштита, а 84 немаат никаква регулација.

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1