Четворица од осомничените малолетници и од претходно и се познати на полицијата која ги пријавувала за дела од насилен криминал и разбојништво. Полицијата се уште ги нема откриено маскираните тепачи од 65 ка кои со палки и шипки упаднаа во автобусот и ги нападнаа средношколците кои се враќаа од училиште. Се повикуваат лица на службен разговор и се работи на идентификација, објаснуваат од МВР.