Европската работна мрежа нуди 2 милиони работни места во ЕУ – Огласени на овој портал


Европската работна мрежа тврди дека моментално најмногу работни места можат да се пронајдат во Германија, каде на работниците им се нудат 484.659 работни места.

Европската работна мрежа (Еurest) во моментов нуди 1.811.708 работни места низ цела Европа на својот портал.work

Како што е наведено на оваа страница, повеќето работни места можат да се најдат во Германија, каде што на работниците им се нудат вкупно 484.659 работни места.

По Германија, следи Велика Британија со 246.343 работни места, 100.816 Белгија, Франција 98.792, 45.855 Чешка, Австрија 41,849, 32,269 Холандија и Шведска, каде што се нудат 31.497 работни места за заинтересираните од сите краеви на светот.

Најмалку работни места во Хрватска

Најмалку работи се понудени во Хрватска, само девет, 19 во Романија, 36 Лихтенштајн, Исланд 98, Литванија 227 и на Малта 333 нови работни места.

На оваа страница, се бараат инженери, економисти, сметководители, ИТ специјалисти, професори, терапевти, медицински персонал, лекари, диспечерите, ѕидари, готвачи, механика и таксисти.

Веб-страницата, исто така, предлага голем број на образовни институции, а се со цел да се стекнат нови вештини и да се зголемат шансите за работа во Европа.

Спонзор на веб страна е Европската комисија.

Од сите земји од регионот, десетици илјади луѓе годишно одат во европските земји, со цел да најдат работа и да започнат нов живот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1