И Србија ја вклучува армијата против мигрантите


Србија е уште една балканска држава, која ja вклучува и армијата против мигрантите.srpska-i-ruska-vojska

Армијата ќе биде вклучена во заштитата на безбедноста на земјата. Ова го изјави српскиот министер за правда Никола Селаковиќ по вонредната седница на Бирото за координација на службите за безбедност по повод Подигнување на миграција криза и тензиите по т.н.. “Балкански пат”.migranti-hrvatska

Седницата се одржа под водство на премиерот Александар Вучиќ. Селаковиќ го повика претседателот Томислав Николиќ да го свика Советот за национална безбедност и да се донесе одлука за зголемување на капацитетот за справување со миграциската криза во усложнување на ситуација во регионот.

Министерот за правда повтори дека поради зголемениот прилив на економски емигранти земјата нема да крева ѕидови и огради, но ќе ги брани своите интереси. “Граѓаните треба да знаат дека сите наши служби за безбедност, како и полициските ни сили се во целосна готовност …. Србија ќе го почитува достоинството на сите мигранти, но Србија нема да ја менува својата политика”, заклучува министерот за правда.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1