Истражувањето во Полска потврди: Вакцините никогаш немале никаква корист


Документираното истражување во Полска, открива информации кои ги откриле полските научници прегледувајќи ја научната литература за штетните делувања на вакцините и ефектите на имунолошкиот систем.

vakcina04-500x306Остатанатите истражувања кои се спроведени неодамна во кои се опфатени невролошките симптоми по вакцинација, така и во историјата, вакцините покажуваат мала корист, пренесува А1Он.мк.

Невролошки компликации по вакцинацијата

Авторите пред се во својата студија за индуцираните невролошки оштетувања со вакцинација се фокусираат на активниот состав на конзервансот Тимеросал и живата. Навеле дека пресметаниот процент на луѓе кои имаат алергиска реакција на тимеросал е од ниски 13% во Холандија па се до високи 21% во Австрија.

Алергиските реакции на жива обично се иницијално предизвикани од страна на инекцијата на вакцината. Живата е позната по токсичноста која делува на срцето, црниот дроб, бубрезите и нервниот систем со тоа што е канцерогена.

vakcina rakЧитателите веројатно се свесни за обемните моментални истражувања на адитивите на вакцините кои покажуваат дека алуминиумот може да биде најголема грижа. Намалената жива во вакцините во САД го намалува товарот на аутизмот кој пораснал за кратко време во САД. Но, голем број вакцини се додадени во распоредот на вакцинацијата по намалувањето на живата во вакцините, а многу од нив вклучуваат алуминиум како адитив со кој се зголемува товарот на аутизам.

Во текот на последниве 20 години, невролошките заболувања, како што се аутизам, АДХД, ментална ретардација, епилепсија се зголемувале многу пати околу светот. Авторите напишале:

– Од 1990 година новите вакцини за доенчиња кои содржат Тимеросал почнале да се користат во Америка. Во ДТП, Хиб и Хеп Б вакцинациите, децата добиваат доза на жива од 62,5 гр, што е 125 пати повеќе од дозата која се смета за безбедна (0.1 гр/кг/ден). Извештаите за живата биле причина што скандинавските земји во 1990 година забраниле користење на жива во вакцините.

vakcinaВо студијата е опишана смртта на 19 деца од СИДС (синдром на ненадејна смрт кај доенчињата) кратко по вакцинација со две шествалентни вакцини. Авторите предложиле иако не е докажано дека вакцините ја предизвикале смртта на децата… – Тоа е сигнал за внимание кој на нас ни треба за да се следи текот на вакцинирањето и неговите компликации.

Епидемиолошките истражувања покажале еднаква врска меѓу зголемувањето на дозата на тимеросал и стапките на аутизам во САД од касните 80-ти до средните 90-ти години. Тие ја откриле поврзаноста помеѓу бројот на вакцините кои содржат мали сипаници и распространетоста на стапките на аутизам во текот на 80-те.

Истите истражувачи исто така го откриле односот на статистички значајните шанси, кои покажуваат дека зголемувањето на дозата на живата во вакцините со тимеросалот се во корелација со стапката на аутизам.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1