Мистерии на земјата: Оние кои успеале да се вратат, до ден денес не можат да објаснат што таму се случува


Оние кои успеале да се вратат, до ден денес не можат да објаснат што таму се случува. Постојат пет таинствени места на Земјата кои поради чудните сили, кои таму се случуваат, би требало да се избегнуваат. Тие места се редовно посетувани од научниците.davolje-more-foto-youtube-1402598871-514469

Ѓаволското море или змејскиот триаголник е дел од Тихиот Океан кој е толку збунувачки што го споредуваат и со Бермудскиот триаголник. Лоциран по должината на брегот на Јапонија, овој триаголник бил дел од голем број на необјасниви настани, од типот на аномалии, чудни феномени на светлината и предметите, и се разбира мистериозни исчезнувања. Дури и јапонското Министерство за поморски прашања и риболов, ова подрачје го прогласи за опасно. 1952 година, Јапонската влада испратила истражувачки брод во оваа област, со цел да открие што точно се случува таму. Се разбира бродот и сите членови на екипажот мистериозно исчезнаа. Едноставно исчезнаа без трага.

Ранчот Бигелоу

Овој ранч се наоѓа во државата Јута, и вклучува 480 хектари. Мистериозните настани почнаа да бидат забележани на почетокот на 50-те години на минатиот век, но она по што се прославил е судбината која ги снајде неговите сопственици Тери и Гвен Шерман кои го купија на почетокот на 1994 година. Веќе првиот ден почнале да се случуваат чудни работи. Во предградието виделе волк, кој на почетокот им се видел дека е питом, па потоа тргнале да го погледаат. Волкот веднаш ја покажал својата вистинска храброст и го нападнал сопственикот на ранчот. Тери веднаш извадил пиштол и пукал кон него, но тоа немало никаква корист, затоа што куршумите се одбивале од неговото крзно. Откако видел дека нема ефект, Тери ја земал сачмарката од возилото и почнал да пука во волкот. Тогаш животното го пуштил Гвен и исчезнал. Две години по овој настан, сопствениците забележале разни летачки објекти, како и мутација на новородената стока. 1996 година одлучиле да го продадат ранчот, на Роберт Бигелоу, кој на него изградил институт кој до ден денес се обидува да ги објасни натприродните настани кои го пратат.ranc-bigolu-foto-youtube-1402598871-514471

Долината Сан Луис

Оваа котлина се наоѓа во јужниот дел на Колорадо, а станува збор за областа во која се пријавени над 1000 НЛО и стотини необјасниви мутации на животните. Забележаните НЛО се толку чести да што и Џуди Месолина ја отворила караупата, каде што со кафе или чај можете да го набљудувате доаѓањето на летечките објекти. За оние кои се скептични за НЛО тука се необјаснивите мутации на животните. Овие мутации за прв пат се пријавени во 1967 година, кога коњот Снипи е пронајден без мозок. На коњот не се пронајдени никакви рани ни убоди кои би укажувале дека мозокот може да исчезне од телото на животното. По ова се пријавени голем број на мутации и чудни загинувања на животните. За сите е заедничка една работа, а тоа е дека околу телата нема траги од крв, нема оценки дека постојат конци или засеци, и сето тоа се случило во текот на ноќта кај здрави животни. Држвата лансираше неколку истраги, но никоја од нив не даде конкретни резултати, а мистериозните работи се случуваат до ден денешен.

Бенингтонов триаголник

Ова место се наоѓа во југозападниот дел на Вермонт, а мистериозните исчезнувања се случувале во периодот меѓу 1945 и 1950 година. На 12 ноември 1945 година Миди Реки водел група на ловци. Во еден момент тој се одвоил од групата, и исчезнал без трага и глас. Точно три години по исчезнувањето на Пол, пријавено е и исчезнувањето на ветеранот Џејмс Тетфорд. Џејмс со автобус се враќал од посетата на роднините. Последен пат бил виден на претпоследната станица, а потоа, му се губи секаков траг. Неговиот багаж бил оставен во автобус. Со текот на годините, исчезнале уште неколку лица, на истата локација, и никогаш не се пронајдени. Сите исчезнале во периодот меѓу 1 ноември и 20 декември.

Бриџвотер триаголникот

Оваа површина од 200 квадратни километри се наоѓа во државата Масачусетс. Во оваа област видени се мали зелени, големи влакнести животни, летачки чинии, двоглави животни, пријавени се и многубројни исчезнати луѓе… Дури и неколку луѓе пријавиле дека виделе птица Тандербрд, која на големо потсетува на големиот Птеродиктил, која изумрела пред илјадници години. Во 1976 година еден човек објавил дека видел џиновско куче со црвени очи, кои заклал два коња, кои паселе на ливадата. Покрај чудните животни голем број на посетители на ова подрачје пријавуваат и стотини чудни мутации на стоката. Двоглавите крави, шестоножните овци, гуски без глава, кој живееле по неколку години. Сето ова може да се најде денес во оваа област. Само треба да се погледне во секој двор и сигурно ќе пронајде некои од чудните животни.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1