Најголемиот сериски убиец призна 93 убиства


Најголемиот дел од жртвите на поранешниот боксер кој убивал во периодот од 1970-та до 2005-та година се жени.

Инаку, 79-годишниот Литл отслужува казна доживотен затвор од 2014-та година кога беше прогласен за виновен и осуден за три убиства. Но, сега се покажа дека бројката на убиства кои што ги извршил е далеку поголема.

„Иако веќе е во затвор, ФБИ смета дека е важно да му се суди за секоја жртва “, додаде Палацоло.

Полицијата смета дека сите признанија на Литл се веродостојни и отвори страница на која можат да се видат снимките од признанието на убиецот кој ги опишува убиствата на жртвите кои што се уште не се идентификувани: „Голем број на таквите смртни случаи биле означени како предозирање, или несреќен случај како причината за смрт

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1