Не е лесно да си богаташ – исповед на милионер


Милијардерот Марк Кубан го прашале што е предноста, а што мана да си неверојатно богат како што е тој, рекол дека воопшто не е лесно.

Еден екс извршен директор на голема IT компанија, чие богаство изнесува над 20 милиони долари вели дека голем терет е да си богат.  Тој рекол дека воопшто не е лесно да си богаташ и навистина е проблем, неговите 4 причини зошто му е тешко ги објави  Business Insider.

1. Парите ве улежуваат – станувате мрзелив

Доколку не морате секојдневно да одите на работа, многу ви е тешко да го пополните слободното време. Можам да правам што ќе посакам, но на крај не правам ништo и деновите ги минувам на компјутер, сурфам на интернет и пишувам по форуми,, вели богаташот.

2. Ништо не може финансиски да ве задоволи.

Имам многу пари, но сеуште копнеам да имам повеќе, вели

3. Очекувате луѓето кон вас поинаку да се однесуваат

Многу се лутам кога ќе видам дека немам ,,кралски,, третман, објаснува богаташот.

4. Веќе немам цел

Се чуствувам како да сум дошол до врвот на својата кариера, нема што понатака. Од богатсвото неможете да се откажете кога еднаш ќе го стекнете, но според него би биле подобра личност доколку не пливате во пари.

Да не сака некој да му помогне? Да се смени со него, па на човекот да не му биде толку тешко 🙂

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1