Радиоактивен отпад од Италија се гори во Македонија? Институциите ВЕДНАШ ДА ПОТВРДАТ ИЛИ ДЕМАНТИРААТ


Овој статус молскавично се шири на социјалните медиуми, а неговата содржина е во најмала рака речено ЗАГРИЖУВАЧКА. Ги очекуваме институциите да се произнесат со детални информации, а доколку немаат нека ова биде аларм да истражат дали има вистина во овој статус на Л Александров:

ЗА МОНСТРУОЗНОСТА НА ОНИЕ КОИ СЕ НАРЕКУВААТ ПОЛИТИЧАРИ!!!!

Сакам еден пост да напишам за најмонструозното нешто што ни се случува изминативе неколку години!!!!!
Имено овие лопови што се на власт и минатите лопови што беа на власт си направиле шема со италија за правенје пари за сметка на Македонците и нивните семејства!!!!

Имено италија нуди 110-130 евра по тон и плус го плака и превозот за таа држава што сака да прими токсичен и радиоактивен отпад!!!!

Овој отпад страшно го загадува воздухот што го дишеме и страшно влијае врз здравјето на лугето! Мирисот е најспоредлив со прегорени намотки или транзистори, отпорници, чипови, јак киселкаст мирис кој гуши и иритираат грлото и очите, многу слично како прегорени од електронски уреди!

Погодувате кои политичари се најлакоми и каде најмногу се гори ваквиот отпад????, Се разбира Македонија косово и албанија

Е сега за да не биде очигледно почнуваат овие монструми да го горат отпадот откога ке почне грејната сезона и тоа пазете го распоредуваат на повеке локации!(за да не биде апла)!!!!

Мада тоа го прават и во лето понекогаш(ни се случи сега пред месец дена)!!!!

Се гори во топлана запад и во фабриката карпош што ја прави скопската населба карпош најзагадена населба во европа!
Се гори во топлана исток и во скопската железарница(За сметка на тоа не им бараат филтри) со што ја прави населба железара и автокоманда најзагадена во светот!!!

Се гори во печката во дрисла со што го зголеми заболуванјето од канцер на драчевчани за 20 пати!! Се гори во цементарница(За сметка на тоа не им бараат филтри) со што кисела вода и населбата цементара-усје неможат да дишат!!!!

Се гори во осломеј што го прави кичево најзагаден град!!!!!
Се гори во рек битола што ја прави битола неиздржливо за живеенје!!!!!

Се гори и во другите градови како тетово мислам дека и во Дојран во николич но не сум сигурен! Секаде каде што има фабрики со печки се гори!!!

Имаме фрапантен податок дека дневно во Македонија влегуваат до 10 шлепери со такво губре увезено од италија!!!!
За да биде иронијата поголема на нас за регистрација на колите и на моторите ни мерат на технички преглед издувни гасови

И не лажат и не манипулираат да сме се префрлеле на клими инвертори да го намалеле загадуванјето 😁 Можеби за да појачаат со увозот на радиоактивен отпад!

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1