Tag Archives: albino

Како преживуваат албино луѓето во Африка? – Видео

Да си роден како албино, човек со пореметени пигменти на кожата, значи дека имате проблем со сонцето. Но, да се биде албино во Африка е уште потешко – поради многуте предрасуди. Еден германски лекар одлучи да им помогне на овие африкански “белци”, пишува Дојче Веле.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1