Tag Archives: питка

Иднина – војна за вода – во светот ќе нема питка вода, месото ќе биде луксуз (Видео)

Научниците предвидуваат пораст на населението за околу 2 милијарди само во следните 2 години. Ќе биде потребно се повеќе храна, а тоа ќе ја троши питката вода на Земјата.

______________________________________________________________________________________________________

Во 21 век цел месец без вода – село Кривени

Селото Кривени, кое се наоѓа веднаш до Ресен, цел месец е без вода за пиење.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1