Во Јапонија е нелегално да си дебел


Дојдоа времиња во Јапонија кога повеќе е ндозволено човек да биде дебел, а истовремено да работи. Компаниите сега мораат да ги мерат работниците за да не ја преминат ограничената тежина.

407247_10151308198894844_346433736_n

Се повеќе жители на Јапонија бараат помош од клиники специјализирани за слабеење, со цел да ги ограничат мастите со дозволената граница која е пропишана со новиот закон.

Според истиот компаниите мораат да извршуваат прегледи за тежината на вработените еднаш годишно, а оние кои што нема да го поминат прегледот, односно ја надминуваат тежината на килограми пропишана со закон, мораат да одат на советување.

Во 2011 година политичарите изгласаа закон каде што максималната големина околу половината за лица до 40 година мора да биде 85 сантиметри, кај мажите, односно 90 сантиметри кај жените.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1