,,Анонимна,, донација расплака бездомник (Видео)


Многумина мислат дека „Anonymous“ се злобна хакерска група која сака само да им наштети на големите корпорации, но она што е вистина е дека тоа е група на луѓе од целиот свет кои делат исти идеали и цели: слободен Интернет, слобода на изразување и мислење, како и заштита од владината контрола.

bezdomnik-260x173Покрај големите онлајн кампањи, Анонимус постојано маршираат и протестираат на улица за различни работи, но последната вест од еден нивен протест донесе убав момент.

При нивниот протест во англискиот град Нотингем, маскираните луѓе на улицата по која марширале виделе бездомник, па решиле да му помогнат.

Тие го запреле нивниот протестен марш против избегнувањето на даноците од големите корпорации, па заедно почнале да му даваат на бездомникот онолку колку што имаат.

Бездомникот кој претходно бил избегнуван од случајните минувачи, овој пат за промена имаше шанса да разговара со некого, па вниманието кое му го дадоа овие луѓе сигурно му годеше, поради што на крајот пушти неколку солзи радосници.

КОЛКУ Е СВЕЖО МЕСТОТО ШТО ГО ЈАДЕТЕ – ЗНАЕТЕ ЛИ КАКО ГО ДРЖАТ СВЕЖО?
СЕ ОТВОРИЛА ЗЕМЈАТА ДОДЕКА СПИЕЛ И ПРОПАДНАЛ ВО БЕЗДНА – НИ ТРАГА ОД ТЕЛОТО (ВИДЕО/ФОТО)
СЛАВЕН ПАПАРАЦО УБИЕН ВО РИМ – НАЈДЕН НА УЛИЦА СО ЕДЕН КУРШУМ ВО ГЛАВА
ПРЕКРАСНАТА ГЛУМИЦА СТАНА МАШКО – ЕВЕ КАКО ИЗГЛЕДАШЕ НЕКОГАШ И СЕГА (ВИДЕО/ФОТО)
НЕ Е ГРИП ТУКУ ПОСЛЕДИЦА НА ОНА ШТО ГО ПРСКААТ ВО ВОЗДУХОТ – ТВРДИ НАУЧНИК
МАЛО ДЕТЕ ГО СПАСИ ЦЕЛО СЕЛО ОД ЛАВОВИ – А НЕГОВИОТ ИЗУМ СЕГА СЕ ПРОДАВА (ВИДЕО)
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1