Авион удрил во падобранец – си ја снимил сопствената смрт


Несреќа во Бразил, падобрански инструктор загина а двајца се поврдени при скок од авион.

Инструкторот Aleks Adelman најверојатно добил удар во главата при скокот и загинал. При падот удрил во двајцата колеги и ги повредил.  Инструкторот на кацигата носел камера која го снимала падот. На почетокот се гледа скокот, а потоа неконтролиран пад. На дел од снимката се гледа еден фрем кој наликува на крило од авион токму пред да започне неконтролираниот пад. Полицијата спроведе исстрага се претпоставува дека во инструкторот удрило крилото од авионот од каде искокнал, а според увидот н авионот е најдено оштетување на крилото што ја потврдува оваа теза.

На втората снимка е симулација во која се прави реконструкција како дошло до несреќата.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1