Балканот ги повлече влажните марамчиња за деца FRESHMAKER и NEDMIL – токсични биле


2vlazne-maramice-1vДо службата за инспекциски работи на Градот Мостар е доставено известување од Федералната управа за инспекциски работи преку која Агенцијата за инспекциите на пазарот на БиХ и REPEX има систем за брза размена на информации за опасните производи во Европската унија, со цел да ги повлече од пазарот влажните марамици за бебиња „FRESHMAKER“ и влажните марамици за бебиња „NEDMIL“.

Употребата на наведените производи претставува хемиска опасност затоа што содржат IPBC јодопропилни бутикарбамат и не се во склоп со Директивата на козметичките производи. Оттука сите трговски објекти се должни да ги повлечат овие производи од своите полици, соопштуваат од Градската управа на Град Мостар.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1