Десет најлоши начини на кои се трујат вашите деца: вакцини, храна, видео игри…


Модерните деца се отруени како никогаш досега во историјата на човечката цивилизација. Не е чудо што стапката на аутистчни деца е зголемена и на секои 88 има по 1 дете кое е заболено од оваа болест. Токму затоа и е сместена во епидемска болест.
CDC многу добро знаат за ваквиот раст, но одбиваат да реагираат поради тоа што ги штитат медицинските корпорации, кои пак ги трујат децата единствено поради профит.  Но, тоа не го прават само медицинските компании, има уште неколки начини кои што го потиснуваат слободното мислење, доброто здравје и кои што ги кршат детските души.  Еве неколку начини на труење на денешните деца

 

1. Повеќекратно вакцинирање

Кај децата се инјектира жива, алуминиум и формалдехид. Ова отворено го има признаено и CDC и наместо да утврди зошто вакцинацијата предизвикува толку многу аутизам, овие сознанија се останати на ниво на изолирани случаи и воошто не се испитуваат со сериозност.

2. Меркур пломби

Стоматолозите насекаде низ светот ги полнат детските усти со најголемиот токсичен тежок метал познат како Меркур. Тие не го нерекуваат жива, поради тоа што, тоа, би отворило голем број на прашања.

3. Училишните ужинки

Во овие прехранбрени продукти има токсични обработени прехранбрени состојки, вклучувајќи и натриум нитрат, кој може да предизвика рак на панкреасот, дебелото црево и тумор на мозокот кај децата. оправдувањето е дека го има во многу мали, тестирани безбедни количини кои всушност помагаат за храната да остане здрава од различни вируси или болести.

4. Телевизијата

Медиумите ги трујат детските мозоци со пораки за материјализмот и неадекватноста. Телевизијата беше измислена како нешто кое што требаше да го едуцира човекот, но не успеа да се извлече од канџите на комерцијалните интереси.

5. Производите за лична хигиена

Голем број на производи за лична хигиена како шампони сапуни, детергенти за перење, омекнувачи па дури и паста за заби, се токсични отрови кои што можат да предизвикаат рак. Кај тинејџерите токсичниот товар се зголемува дополнително со нанесувањето на дезодорансите, шминките, козметиката, парфемите и колонската вода.

6.Јавното образование

Истото предава ревизионистичка историја и токсични идеи за општеството, тврдат поборниците на оваа теорија. Голем број на деца и студенти се напаѓаат, исмеваат поради нивното верување во основачките принципи на државата, патриотизмот, индивидуалната слобода и уставот.

7. Загадениот воздух

Воздухот може да биде значаен извор на токсична хемиска изложеност. Може да се превземе од теписите, од боите, дрвото, мебелот не е важно. Голем број на домови, училишта, комерцијални згради се контаминирани, па дури ги има и во болниците, нешто што може да предизвука сериозно нарушување на здравјето кај децата.

8. Видео игрите

Видео игрите ги учат децата дека насилството е нормална работа. Голем број на деца се обучуваат и растат со цел да се приклучат на војската. Некои од најпопуларните игри всушност се направени и објавени од страна на војската, како регрутација за тинејџерите.

9. Менување на психијатриските лекови

Едно од најголемите злосторства денеска против децата се наоѓа во областа на психијатријата. Темна уметност на анти-медицината која претендира да „дијагностицира“ деца со ментално нарушено здравје. Фармацевската индустрија и модерната психијатрија работат со цел да заработуваат на сметка на лекувањето на децата. во последните години се измислија многу болести кај децата. некои случаи заслужуваат лекување да, но се почесто најлесно е да се даде дијагноза дека детето има пореметување како на пример – хиперактивност. Кое дете не е хиперактивно, не вика, не плаче??

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1