Девет страшни пророштва на Нострадамус кои не` очекуваат


Дали знаевте дека Нострадамус ја предвидел Нуклеарната војна? Предвидел и низа настани кои веќе се случиле.

Ова се деветте негови пророштва кои се уште не се случиле, но би можеле да се случат во иднина.nostra3

1.Европа ќе падне

-Кралството на стравот ќе дојде во Европа и со меч и оган ќе ги уништи нејзините градови. Голема морнарица од Азија ќе дојде со голема војска и ќе се бори до смрт. Мрачно срце ќе ја зафати Џенова. Крв ќе има на сите страни, глад, нема да има милост за никој. Арапски принц ќе ги земе земјата и црквите на крајбрежјето се до Персија.

2.Турција и Египет ќе го нападнат југот

–Турција и Египет ќе го нападнат југот, камилите ќе пијат вода од Дунав. Патиштата ќе се тресат,а оние околу Алпите засекогаш ќе исчезнат. Крал ќе дојде од Црно море во Франција. Ќе замине во Ерменија и ќе остави крвав персонал во Константинопол. Ќе има големо повлекување.

3.Рибите во морињата и езерата ќе се варат

-Рибите во морињата и езерата ќе се варат поради огнот на небето. Јадранското море ќе биде полно со коски. Земјата ќе се тресе, Египет ќе се тресе, а Мухамед ќе стане силен4. Њујорк – Нов град

4.Њујорк – Нов град

Нострадамус зборуваше за уништувањето кое ќе ја снајде Европа, Египет и Истанбул. Во подцнежните предвидувања ја спомнува и Америка, најверојатно Њујорк е тој новиот град.

5.Градина на светот

-Градина на светот, крајот на Новиот град, крај не вештачките планини, ќе биде потпопена и отруена со сумпор.

6.Две големи сили ќе се обединат и Големата војна ќе заврши

На крајот на сите претскажувања Нострадамус спомнува две големи сили кои се ќе обединат и ќе ја завршат војната. Западот ќе ја однесе победата. Кога тие од Арктик ќе се обединат стравот ќе владее со исток. А оној новоизбраниот ќе го прими најголемиот удар. Патиштата на Константинопол ќе бидат обоени со крв.

7.Црвено и бело

Север и Запад ќе го покорат владетелот од исток, а неговите потомци ќе гнијат во затвори. Нема повеќе да постои варварска сила,Паганите ќе паднат. Новиот крал на Европа ќе дојде. Нова црвено – бела војска заедно ќе тргне против кралот на Вавилон.

8.Земјата ќе биде уништена

Третиот Антихрист ќе дојде и повторно ќе исчезне. Неговата војна ќе трае 27 години. Еретиците ќе умрат, а затворениците ќе бидат во прогонство.

9. Ќе завладее мир

-По долгата војна, Сатурн ќе настапи и ќе настане златно време. Бог ќе го зараоби Ѓаволот и луѓето нема повеќе да бидат несреќни. Ке завладее мир со целиот свет.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1