Девојче фатено во кражба: Тетке ве молам не викајте полиција – бев многу гладна


„Госпоѓо немојте да викате полиција, затоа што ја украдов чоколадата. Немав што да јадам дома, а бев многу гладна“, рекла со солзи во очите деветгодишно девојче кое било фатено од страна на продавачката во еден дуќан како краде.

devojce sirijaВаквите случаи имаме секојдневно, вели продавачката. Во денешно време крадците на крајот ги избегнуваат и камерите и комплексните алармни системи. Се случува да луѓето земат салама и до благајната ја изедат“, вели продавачката.

На полиците низ трговските често знаат да пронајдат празни кутии во кои имало парфеми, пасти за заби и скапоцени креми.

Продавачките секој манијак мораат да го прегледаат самите. Освен тоа секогаш стравуваат некого да мораат да го замолат да ја покаже украдената роба, затоа што крадците стануваат агресивни, па често и се закануваат.

Но меѓу нив има и такви како што е примерот со девојчето. Продавачката раскажала како се сожалила над нејзе, но и објаснила дека не смее да краде. И рекла да и каже ако е гладна, па таа ќе и помогне.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1