ИД почна трговија со органи од секс робинки


Откриени се гробови со трупови на жени, од кои недостасуваат бубрези и други внатрешни органи.

In a rather shocking revelation, it has been found that Islamic State militants have been selling Yazidi and Christian girls as young as one to nine years of age for a price of $172 in Iraq. Activists working 'secretly' out of Iraq have leaked a 'price list' of the ISIS slave markets, from where men can buy Yazidi and Christian women as 'sex slaves.'  According to a report published by Iraqi News, ISIS has imposed these 'price controls' over the sale of women and spoils of war, including cattle as the market lately has experienced a down-turn.

Групата “Исламска држава” (ИД) организирала во контролирани од неа територии илегална мрежа за трговија со органи на жени кои биле држени како секс робинки. Така тие заработувале пари за да ги финансираат терористичките дејствија, констатира извештај на Блискоисточниот институт за новинарство.од Институтот тврдат дека само оваа година во контролирани од ИД области се откриени гробови со тела на жени на кои има траги од хируршки операции. Од труповите се извадени бубрези и други органи. За оваа криминална и варварска активност на ИД информира најмногу постојаниот претставник на Ирак во ОН Мохамед Алхаким.

Извештајот на Институтот бил изготвен и врз основа на досие на социјалните мрежи меѓу терористите и лица блиски до ИД. Пристапот до повеќето од овие пораки е отворен, така што досие за можноста “да се најдат женски бубрези и црн дроб” имаше поставено на Твитер.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1