Избркан од работа екс амбасадорот во Советот на Европа, Петар Поп-Арсов


Доскорешниот постојан претставник на Република Македонија при Советот на Европа во Стразбур, Петар Поп-Арсов добил отказ од Агенцијата за храна и ветеринарство.

Отказот му бил даден на 6-ти март, и тоа во време на распишани претседателски избори.

Поп-Арсов ја потврдува информацијата.

Да, точно е дека ми беше врачено Решение за престанок на работниот однос на 6-ти март оваа година. Истото е врачено за време на распишани претседателски избори, со што е прекршен членот 8-а од Изборниот закон. Во моментот постапката се наоѓа пред второстепен орган на државната управа, односно Комисија за решавање по жалби и приговори во рамки на Агенцијата за администрација, која што својот дел од работата го стави во мирување, повикувајќи се токму на членот 8-а од Изборниот закон. На овој начин, индиректно се става до знаење дека имаме прекршување на Изборниот закон од страна на сите инволвирани структури кои што ја спроведоа постапката во рамки на Агенцијата за храна и ветеринарство“, вели Поп-Арсов во изјава за Макпрес.

Амбасадорот е подготвен да го тера случајот до Судот во Стразбур, ако овде правдата не биде задоволена.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1