Извршителите тријат раце: Лани од граѓаните собрале 29 милиони, а од фирмите 65 милиони евра


Минатата година извршителите наплатиле околу 108 милиони евра, информираа од Комората на извршители

Споредно со 2013 година наплатени се 20 милиони евра помалку.dolg izvrsitel dokument

Од граѓаните по различни основи се наплатени 29 милиони, од фирмите 65 милиони, а од државата 13 милиони евра.

Најчести се извршните решенија кои произлегуваат од помали предмети.

Подрачјето на судовите на Велес, Гевгелија и Кавадарци е прво на листата каде се бележи 48 процентна реализација на извршителите.

Најлесно се наплатувало во Скопје, а најтешко во Кочани, Берово, Виница и Делчево

Emagazin.mk

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1