Како да препознаете кои јајца се свежи (Фото)


Овој едноставен процес ќе ви каже дали јајцата кои сте ги купиле или ви стојат во фрижидерот неколку дена се свежи или бајати!

Генијален тест за кој ви треба само малку вода. Погледнете ја фотографијата.

Бајатите јајца пловат, а свежите тонат.

2011-04-05-08-40-58-4-the-egg-yolk-color-is-determined-by-what-the-hen-aНо дали сте се запрашале зошто ова се случува? Густината е одговорна. Да видиме што го прави јајцето погусто или поретко во составот.

Како и сите други овошја и зеленчуци, јајцата исто така поминуваат низ периодот од декомпозиција со времето (јајцето скапува како и секое друго овошје или зеленчук).

За време на процесот на декомпозиција, водата испарува и се ослободуваат гасови со не толку пријатен мирис (изразот „мириса на скапано јајце”) од порите на јајцето, а со тоа и големината на белката и жолчката се намалува, местото се зафаќа со воздух и го прави јајцето полесно.

Ваквото јајце плови во вода.

jajcasvezi

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1