Кога да поднесете годишни сметки и финансиски извештаи?


crcrЦентралниот регистар на РМ ќе врши прием на годишни сметки и финансиски извештаи за 2013 година, во деновите 24.02.2014 (понеделник), 25.02.2014 (вторник), 26.02.2014 (среда), 27.02.2014 (четврток)и 28.02.2014 (петок) од 08:00 до 20:00 часот.

Трговските друштва со вид на големина (микро и мали) кои нема да  достават годишна сметка во хартиена форма во законскиот рок, ќе имаат можност годишната сметка, согласно Законот за трговски друштва да ја поднесат во електронска форма до 15.03.2014 година.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1