Македонски шуми ќе купува палми за половина милион евра!


ЈП Македонски шуми ќе потроши речиси половина милион евра за набавка на палми.

600_palms1-540x360

Во огласот кој денеска е објавен од Бирото за јавни набавки, ова јавно претпријатие бара понудувач кои ќе набави 1100 садници палми, од видот Trachycarpus fortune ( влакнеста палма) со височина на стеблото над 4 метри.

Според проценетата вредност, садниците, без ДДВ би чинеле ооколу 29 милиони денар.

Освен стандардните документи потребни за учество на тендер, Македонски Шуми имаат и специфични барања.

Садниците треба да бидат со сертификат или уверение за нивната здравствена состојба и да имаат декларација за потеклото и школуваноста на садниот материја,

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1