“Мудрости и Изреки” на англиски јазик


Деновиве е објавена збирката “Мудрости и Изреки” од Иле Милевски на англиски јазик на сајтот Амазон.

Ова е втора книга на Милевски којашто е објавена на англиски јазик на овој сајт, минатиот месец исто така беше објавена книгата Љубовта за Ана.

Станува збор за збирка на мудрости, изреки, поговорки и афоризми за животот, љубовта, слободата, вистината и за се во нашето општество. Оваа книга е добра и за афирмацијата и запознавање на луѓето од цел свет со македонската култура, литература, историја, религија и социјалниот-општествен живот.

На македонски јазик збирката “Мудрости и Изреки” беше објавена во 2010 год. на сајот на scribd.com кадешто имаше огромна заинтересираност и читаност. http://www.amazon.com/dp/B009L9F2HC .

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1