Одгледуваме генерации на нарцисоидни деца – Истражување (Видео)


Parents with ChildНовата анализа направена од страна „American Freshman“ истражувањето во кое се акумулирани податоци од 9 милиони млади луѓе во последните 47 години, откриваат дека студентите се почесто самите себеси си се нарекуваат дека се надарени и покрај слабите резултати на тестовите кои што ги имаат.


Псхологот Жан Твенге, главниот автор на анализата посочува дека нарцизмот кај студентите е зголемен за 30 проценти во последните триесет години.

dcl_ablow_010813Големо влијание на ова имаат медиумите и технологијата. Во голема мера фејсбук е една од причините кои придонесуваат за ваквата нарцисоидност. Младите можат да се измамат да поверуваат дека имаат стотици или илјадници пријатели, да ги избришат непријатните коментари, или оние со кои не се согласуваат.

Да се спријателат со јавни личности, филсмки ѕвезди или професионални спортисти. Тие не сваќаат дека станува збор за лажна љубов и слава.

Лажната гордост никогаш не може да се одржи, балонот на нарцисоидноста секогаш завршувал со експлозија. Затоа младите луѓе се наклонети како никогаш досега на дрогата, алкохолот и пушењето. Тие ќе направат се за да го отргнат вниманието дека всушност се чуствуваат празни и невредни одвнатре.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1