Отказ за 5 вработени во Катастар за пропустот со локацијата кај НБРМ


Агенцијата за катастар на недвижности поведе дисциплинска постапка против петмина вработени за направениот пропуст во врска со продажбата на парцела спроти Народната банка на Република Македонија

plac71kvadrat-540x315– По спроведената дисциплинска постапка, согласно Законот за државните службеници, Дисциплинската комисија утврди дека петте државни службеници сториле дисциплински престап – неизвршување односно несовесно и небрежно вршење на службената должност, како и давање на неточни податоци на државните органи, со што е предизвикана потешка значителна повреда на службената должност и угледот на службата, односно на Агенцијата за катастар на недвижности, се вели во соопштението од Агенцијата.
Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1