Ова апче мора да го имате дома – еве за што се ќе ве спаси од мака


Медицинскиот јаглен апсорбира речиси се што сте примиле во желудникот или цревата.

medicinski jaglen 3Неселективно за себе врзува голем број органски и неоргански отрови, дури над 60% од присутните токсини, микроорганизми и лекови. Истовремено сам себе не се ресорбра и не оди во метаболизмот бидејќи заедно со врзаните отрови се исфрла од организмот.

Овој јаглен е сосема безопасен и нема нус појави. Може да го користат и деца но не помлади од 3 години .

Активниот јаглен може да се користи при обилни оброци кои го отежнуваат варењето на храната. Меѓутоа бидејќи активниот јаглен врзува речиси се, дури и хранливите материи и витамините на кои ќе наиде, не се препорачува за долготрајна употреба.

Активниот медицински јаглен се употребува во следниве случаии:

medicinski jaglen 2– акутно труење со перолално внесен лек или отров (аналгетици, антипиретици, седативи, хипнотици, антиепилептици, трициклични антидепресиви, кардиотоноични гликозиди, сулфонамиди, хинин, теофилин, никотин);

–     алиментарни труења;

–     проливи;

–     надуеност.

Лекот не треба да се пие со млеко. Исто така, треба да се внимава пациентот да не го вдиши лекот.

Како да го употребувате при  Пролив и надуеност, Акутни перорални труења,  при мамурлак, доколку вашето милениче изеде нешто што не треба прочитајте на следниот ЛИНК 

BabinLek.com – како се употребува медицинскиот јаглен 
Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1