Поради невремето отсечен патот меѓу тетовските села Бродец и Шипковица


На територијата на Македонија, особено во Скопје и во околината на Тетово попладнето се случи големо невреме проследено со силен дожд, ветер и грмотевици.

Дирекцијата за заштита и спасување врз основа на добиените податоци од терен информира дека зафатени беа селото Бродец и село Шипковица. Патот меѓу двете села е отсечен во должина од 200 метри и оштетен во должина од десет метри. Вработените на дирекцијата за заштита и спасување започнаа активности за координирање и процена на настанатата состојба за итно организирано решавање на истатаpat_policija zatvoren

Дирекцијата за заштита и спасување, продолжува да ја следи состојбата на теренот и за секоја нова настаната состојба во континуитет ќе ја известува јавноста

Ланскиот август тетовска Шипковица, беше погодена од големо невреме коешто за три часа рпедизвика одрони, оденсени делови од покриви, дрвја, градежен шут, и неколку сантиметри густа кал и многу вода, а во тетовскиот регион имаше четири жртви од кои три беа од Шипковица, и од жртвите три беа деца, доддека повеќе од 30 лица беа повредени.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1