Пресметавме: Еве колкава ќе биде вашата плата од идниот месец


denari-1_011110Од идниот месец вработените во администрацијата ќе добијат повисоки плати за 4%. Зголемениот личен доход за октомври тие ќе го примат на стартот од ноември. Пресметавме колку ќе се зголемат платите

Пред зголемувањето По зголемувањето
15000 15600
18000 18720
21000 21840
24000 24960
27000 28080
30000 31200
33000 34320
40000 41600

Од октомври идната година ќе се зголемат и пензиите. Пензионерите во ноември ќе змат за 5% повисоки пензии. Еве ја пресметката.

Пред зголемувањето По зголемувањето
9000 9450
11000 11550
13000 13650
15000 15750
17000 17850
24000 25200
30000 31500

 

Press24.mk

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1