Преживеаја седум патници – дел од нив веќе дале искази


Откако бугарските институции дале официјална потврда, Министерството за надворешни работи (МВР) на Северна Македонија објави список на седумте преживеани патници. Петмина од нив се наши државјани: Ебип Пајазитовски (24.09.1972); Ѓула Јашаровска (16.06.1972); Зулејха Јашаровска (12.05.2005); Минир Јашаровски (06.01.1971); Медина Љутвиј (21.05.1996). Еден е државјанин на Србија-Љуљзим Сулејмани (04.05.1995), а еден на Белгија – Орхан Алити (12.04.1976).

Сите се во добра здравствена состојба и се хоспитализирани во софиската болница „Пирогов“.

Досега е направен распит на преживеаните, но само двајца од нив дале исказ, додека останатите биле во шок и не биле во состојба да сведочат.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1