При насилна смрт душата неколкупати се враќа во телото (Видео)


Рускиот научник др Константин Коротков тврди дека овие фотографии го покажуваат точниот момент на смртта. Снимките покажуваат како душата која полека излегува од телото го обојува во црвено – кога телото ќе остане празно и настапува смртта.

Научниците со ГДВ техника фотографирале пациенти во моментите кога настапувала смртта а нивните наоди ја заинтересираа светската јавност. На фотографиите се гледа како прво делот околу стомакот ја губи својата животна сила, потоа главата, а срцето и препоните се последни кои ја губат животната сила – по овој редослед.

dusa-napusta-telo-1382132604-383301

Со оваа техника се утврдило дека аурата на оние кои умираат неочекувано или насилно се разликува од оние кои доживуваат таканаречена мирна смрт. Душите на покојниците кои умираат од насилна смрт неколку пати се враќаат во телото и се во состојба на конфузија – како да се палат, па гасат, па повторно палат. Дури овој научник тврди дека душите на овие покојници остануваат во конфузија неколку дена и честопати се враќаат во телото посебно навечер – за да на крајот сите обиди се загубат и душата замине, тврди научникот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1