Прочитајте пред да се жените/мажите – кој знак каков е во брак


 Било да планирате брак или врска, или од чиста љубопитност прочитајте ги споредбите на хороскопските знаци. Тие што се разбираат во астрологија тврдат дека таа е прилично точна.

ОВЕН

ТОЈ

 Мажот овен спаѓа во категоријата на најпосакуваните во очите на жените и тие се претежно мажи за кои фантазираат сите жени. Спаѓаат во категоријата на мажи кои жените ги опсипуваат со комплименти, подароци, романтични пораки и негов приоритет е дека жената треба да биде убава и паметна. Но, од жената бара и да биде високо морална, иако и тие самите не се ни блиску до такви особини. Овен сопругот не толерира измама, но е склон да влелгува во флерт, паралелни врски и љубовни односи. Никогаш не му е доволно од нови поврзувања

Совет: Овие се многу горди мажи, со ненаситен сексуален апетит, кој е тешко да го контролираат. Значи, она што секоја жена треба да го знае, ако сакате маж Овен  за сопруг и тој однос да трае долго време, таа треба да одговори на сите сексуални желби.

ТАА

Таа спаѓа во групата на витални, здрави и често физички супериорни, во однос на жените кои ретко се жалат за ништо. Тие се хиперактивни, амбициозни жени. Не толерираат глупави и неактивни мажи. На нивниот партнер се љубовници и пријатели во исто време. Овие жени никогаш не се досадуваат и денот секогаш им трае по 24 часа, а понекогаш и 25, ако станат на време. Често тие се многу згодни и убави, и се многу горди со исклучително високо мислење за самите себе.

Совет: Тие се многу љубоморни на секоја мала работа и бараат големо внимание од нивниот сопруг и буквално да не гледа во никој и ништо, освен неа. Значи, само ист вид на човек, посесивен, агресивен и страстен ќе се вклопат во нејзиниот живот. Ако сте срамежливи или повлечени, бидете што подалеку од нив.

БИК

ТОЈ

Мажот Бик е еден од видовите што најдобро одговара на улогата на мажот. Овие се мажи со благ карактер. Тие им припаѓаат на верните сопрузи, а стануваат неверни само ако не се задоволни од неговниот сексуален апетит, што и покрај сè друго, не е мал. Хедонисти се во секој поглед и сакаат да уживаат. Не го игнорираат партнерот и семејството. Тие се фалат и сакаат да настапат како сите да зависат од нив.

Совет: Ако е во можност, ќе се труди да и обезбеди луксузен и удобен живот на жената, бидејќи Бикот знае да ја сака својата сопруга. Секогаш е во потрага по убава и згодна жена, а за развод многу тешко се одлучуваат.

ТАА

Бик жената е една од најблагодарните и најодговорните жени во зодијакот кога станува збор за улогата на жената. Во целост се посветува на нејзиниот сопруг, таа е многу важна и целосно посветена на домот и семејството. Нејзината смисла е семејниот живот. Тие се најчесто благи, добронамерни и зависнии од нивниот сопруг. Кога има брачна криза, овие жени преминуваат преку се. Предноста за мажите кои имаат жена Бик, е што не се љубоморни.

Совет: Тоа е добро додека не се постави материјалното прашање, бидејќи тоа е единствената тема на која се љубоморни и посесивни. Значи, не допирајте ја нивната удобност и правете што сакате. И што поуспешен маж има до неа, тогаш таа е подобра. Тогаш не постои ништо нема да исполнат.

БЛИЗНАЦИ

ТОЈ

Машко  “лесно за одржување”, не е љубоморен или посесивен, но сигурно не е за жена со такви особини. Мажот Близнак е обично интелектуалец, занимлив и интересен, и многу ретко е посветен на својата сопруга. Повеќе е посветен на своите мисли и својата работа, и спаѓа во категоријата на оние кои не се баш љубители  на барањата за семејниот живот. Кога бира жена, тоа е обично од истата сфера на интереси, или исти погледи на тема брак. Ова се мажи кои, доколку најдат жена со различни параметри, постојано се обидуваат да ја променат.

Совет: Ако сте жена на маж Близнак, не смеете да бидете љубоморни, затоа што неговата љубопитност за други жени никогаш нема да престане. Флертувањето му е омилено поминување на времето. Тој има потреба од жена која нема да му прави притисок.

ТАА

Интелектуална жена, на која и е поважен интелектуалниот контакт со нејзиниот сопруг, од сексот. Жената Близнак е многу посветена на работата, отколку за семејните прашања. Оваа функција на жената Близнак не се менува во текот на животот и големи потешкотии и претставуваат усогласувањето на своите обврски. Не го сакаат баш домашниот и затворен живот, но кога се во куќата не можат да поднесат неред и нечистотија. Социјализирани се, зборлести, добро начитани и си одговараат со нивните партнери, кои се како исто такви – професионални и флексибилни.

Совет: Идеална е како жена и во нејзината работа има многу важни контакти. Како и мажите, и тие се склони кон флерт и заведување. Вешто ги сокриваат своите мали авантури и романси.

РАК

ТОЈ

Мажите Рак имаат репутација за добри и одговорни сопрузи, но имаат и лоши особини. Точно, посветени се  на домот и го сакаат домашниот живот, но толку се чувствителни и сентиментални од една страна и големи ситничари и повлечени од друга страна. Истакнати критичари, но склони и да се жалат за нешто и никогаш не се целосно задоволни. Често е случај мажот да се ожени од корист, богата или етаблирана жена со добар статус и позиција.

Совет: Имаат многу квалитети кои се вклопуваат во традиционалните погледи за животот. Спаѓа во оние верните и оние кои сексуално ги задоволуваат своите партнерки, на начин на кој тие прават никогаш жените да не сакаат да ги напуштат. Неверен само кога неговата потреба за секс е незадоволена.

ТАА
Жената Рак е синоним за мајката. Симпатична, топла, срдечна, посветена и премногу заштитнички расположена. Служат и себеси и на другите. Главно се задоволни од условите во бракот и односот со нејзиниот сопруг. Тоа е едната страна на проблемот, и дефинитивно особини на повеќето од жените Рак, но тие исто така се силно емотивни и склони кон чести промени во расположението. Многу лесно се одлучуваат за брак, но многу се посесивни.

Совет: Често е носител на стабилност дома. Човекот што има потреба од вистинска жена, во класична смисла, не смее да ја пропушти жената Рак.

ЛАВ
ТОЈ
Со Овните, тие се уште една верзија на горди сопрузи. Тој е горд на се што е поврзано со жени и фамилии. Тој е централната фигура. Зазема став дека се му е нему дозволено. Не толерира ако неговата сопруга и семејството не го почитуваат. Сепак, тој знае да сака, тој може да биде нежен и посветен, искрено романтичен. Тој и наметнува правила и обврски на жената, но неговата љубов е многу силна, така што едни жени го нарекуваат диктатор, а други го толерираат. Лоша страна му е вечната тенденција кон авантури.

Совет: Благороден и лојален, храбар и способен, способни да се справат со животот на достоинствен начин, страствен и со способност да направи жената да се чувствува сосема безбедно и сакана.

ТАА

Ако човек може да поднесе жена  што гради кариера, и на кои амбицијата им е приоритет, тогаш жената Лав за него е идеален партнер. Жената Лав секогаш гледа од високо и често улогата во домот е заменета. Таа е шеф во куќата. Многу квалитетен партнер, затоа што во куќата и семејството се е перфектно организирано. Ако мажот е еднакво амбициозни, како и таа, тогаш таа ќе му биде голема поддршка. Таа сака да и се изрази почит во секое време, но нејзиниот изглед, однесувањето и квалитетот го заслужуваат тоа.

Совет: За сопругот и семејството знае да се жртвува,таа е многу лојален партнер. Ако не сте доволно амбициозни и доминантни, силни, физички и психички, подалеку од неа. Ако е така, ќе имате идеална жена и квалитетен брак.

ДЕВИЦА
ТОЈ
Тоа е комплициран, циничен, тежок, педантен, здодевен, хипохондрик, критичен. Голем број на неженети има од овој знак. Не знаат да покажат емоции и страст, но многу е наклонет на домашниот живот. Во бракот настојуваат да постигнат однос како пријателски живот, и често делува во односот со својата жена како со колешка од работа. Добра карактеристика е дека се работи за способен човек, кој знае како да се обезбеди удобен живот за себе, неговата сопруга и семејството. Склон е кон флертување, но ретко оди до крај.

Совет: Не спаѓа во оние кои ја водат жена во екстаза, но затоа е господар на предиграта, заведувањето и романтика. Спаѓа во оние кои многу се трудат да ја задоволат жената во било која смисла.

ТАА
Таа е една од совршените сопруги. Бракот го сфаќа како пријателски однос. Ова е жената во чија куќа нема, ниту смее да се случи грешка. Во нејзиниот дом владее совршен ред, сè е полирано и чисто. Исклучително добро се снаоѓа во кујната и спаѓа во категоријата на најдобри готвачи. Ова е паметна жена и одличен економист. На штета на жените Девици е тоа што работите ги извршуваат рутински. Слаба е емоционално, поточно под големо влијание е на опкружувањето. Пред никого не се опушта целосно, и ретко покажува емоции.

Совет: Изгледа како да не знаат да се радуваат и се познати како безчувствителни, ладни жени, па и треба некој кој ќе ја опушти. А ќе се опушти само пред оној што навистина го сака. Не барајте од неа повеќе отколку што може, и ќе добиете ислучителна жена. Преферира повеќе сериозни и интелигентни типови на мажи.

ВАГА

ТОЈ
Мажот Вага спаѓа во површните луѓе и незаинтересирани за брак, бидејќи не го сака домашниот и семејниот живот. Кога се во брак, живеат добро и со многу разбирање, цврсто држејќи ги конците на судбината, но исклучиво со свои раце. Жените ги третираат како кралици и, генерално, им овозможуваат живот со луксуз. Ја опсипуваат жената со подароци, облека, накит, бидејќи на љубовта мажот Вага гледа како на уметност.

Совет: Никогаш не ја оставаат сопругата први, туку чекаат тие да го сторат тоа.

ТАА

Жената Вага спаѓа во категоријата на жени, за кои машкиот род буквално се лепи. Во многу голем процент е убава, привлечна и женствена. Мажот треба да знае дека ова е жена која сака луксуз. Често овие жени имаат и изглед што го тераат да се чувствува дека мора да ја заштити. Претежно тоа се жени со силна ментална издржливост и со нивната сила создаваат хармонија во животот.

Совет: Инстинктивно знае во кој момент како треба да се однесува со цел да воспостават хармонија и хармонични односи. Во брак со нејзиниот сопруг знае да му пружа се што му треба. Таа сака флерт и често подлегнува на додворување.

СКОРПИЈА

ТОЈ
Ако некој може да земе титула за најтешки во брачен живот, тогаш тоа е секако мажот Скорпија. Со овој човек е многу тешко да се постигне вистинско единство и хармонија, и единствениот начин е да ги следат жените безусловно во се. Можете да го сакате максимално, но тоа нема да помогне кога станува збор за љубомора. Ако жената е посилна од него, во секоја смисла, подобро би било да се држат настрана, бидејќи не ги поднесуваат. Припаѓа во категоријата на домашен тиранин и многу агресивна личност, склони кон насилство, кои живеат со идејата дека сите се свртени против него. Премногу се љубоморни и посесивни. Од друга страна, што исто така доминира, што е позитивно, е дека овој човек е најчесто во категоријата на многу успешни деловни луѓе и многу способен за заработка.

Совет: Неговите чувства се искрени, но не умее како да го покаже тоа на вистински начин. Тој ја сака својата сопруга и децата и е во состојба да го стори сè за нив. Склоност кон авантури.

ТАА
Ова е жена што го разбира бракот со невидена сериозност. Навистина знае како да сака. Истакнато е грижлива и како жена и како мајка. Кога се во брак знаат да се посветат максимално. Можна лоша страна би и била што навистина многу работи зависат од нејзиното расположение. Се што прави е со најискрени мотиви. Таа го сака нејзиниот сопруг.

Совет: Таа има потреба од силен човек, што нема да ја лаже, и ќе ја задоволи.

СТРЕЛЕЦ
ТОЈ

Тие спаѓаат во групата на луѓе кои имаат високи барања кога жените и бракот се во прашање. Мажот Бик е најголемиот критичар на зодијакот. Тие се често отсутни од дома и спаѓа во мажите кои се одлични мегаломани и за брачен живот се целосно незаинтересирани. На љубовта гледа како среќна случајност. На бракот гледаат како на техничка работа, а на љубовта како на фудбалски натпревар. Не сфаќа зошто воопшто има потрба да покаже емоции кон жените или кон некој друг. Неговата сопруга мора да поседува многу висока интелигенција.

Совет: Овие луѓе се нетрпеливи. Не трпат било какво ограничување и правила и жената мора навистина да биде барем слична во поглед на светот, ако сака добри односи. Сексуално се тотално незанимливи.

ТАА
Ако сакате жената да ви биде најдобар другар и пријател, изберете жена Стрелец. Тие го сакаат сето она што и тој сака, и многу се слични со нивните машки колеги. Иако екстремно го сакаат брзиот живот, поседуваат особина наречена трпение и секогаш ќе чекаат доволно долго. Таа припаѓа во групата на интелигентни жени. Стрелец жената е многу мобилна и со работа која вклучува справување проблеми со престојот во куќата. Кога е дома, експедитивен е и добра мајка.

Совет: Не знаат што е тоа љубомора. Секс не и претставува приоритет, но сака да ужива во сексот и љубовта, и кога ќе се најде во брак, таа сака да и се покажува љубов и внимание. Тие се многу инспиративна кога станува збор за секс.

ЈАРЕЦ
ТОЈ
Јарец никогаш не чувствува задоволство што е во брак. Сепак, како маж е добар во класична смисла. Од друга страна жената на маж Јарец да не очекува дека ќе има премногу слобода или слободно да располага со пари, колку и да ги има. Парите секогаш ќе стојат во нејзиниот сопруг и секогаш ќе треба да праша ако и требаат, а за тоа треба да имаат добро опавдание. Јарец маж е во категоријата на конзервативен диктатор. Неразумен е и не ја слушаат жената, често е деструктивен и секогаш создава голем проблем кога жената не се согласува со неговите желби.

Совет: Дисциплината е како во војска, кога овој човек е во прашање. Емоциите се речиси непознат поим за него и не е во можност да е направи атмосфера на вистинско задоволство и уживање со него. За секс имаат репутација дека се вистински маратонци.

ТАА
Жените Јарци не спаѓаат во категоријата на толку женствени личности, и оние на кои мажите се лепат. Често изгледаат машки со диктаторски темперамент. Истакнат е и  недостаток на емоционална топлина и нежност. Сепак, карактеристиките на верност и способност се карактеристики со кои ќе ги привлечат мажите. Таа е многу добра домаќинка и исклучително добра во домашната финансиска политика.

Совет: Ова е жена за почит несебичната лојалност и упорност. Таа може да биде идеална жена за мажи за кои емоциите не играат голема улога.

ВОДОЛИЈА
ТОЈ

Ова е човек кој сака ја сака слободата и интелектот. Тој му припаѓа на оние кои се управувани од љубомора и кои се најдобри пријатели со своите партнери. Не се особено големи љубовџии, не постои оган во нив, но ако жените претпочитаат неоптеретеност, ексцентризам и слобода од пристрасност, ова е идеален човек за нив. Ретко лаже, а бракот е за нив како компанија. Тие знаат да бидат внимателни кога станува збор за жените.

Совет: Понекогаш се чини како да се целосно незаинтересирани за љубов, а тоа тешко се поднесува. Најдобро се чувствуваат во необврзани односи.

ТАА
Многу интелигентни женИ коИ не чувствуваат емотивна врска со многу сентименталности. Таа е многу едноставна и неконвенционална. Нејзиното однесување кон нејзиниот сопруг е премногу едноставно и никогаш не предизвикува проблем. На сопругот целосно му верува. Не е љубоморна, а не е дури ни сомнителни, и генерално не се заинтересирани за она што мажот го прави или пак за некој друг. Таа е подготвена да се жртвува за нејзиниот сопруг и семејството.

Совет: Иако не и влијае добро соживот со емотивец, таа е емотивна, но во некоја смисла живот го води со разум. Ретко паѓа во афект. Мажот мора да биде доволно паметен за квалитетот на оваа жена максимално да го искористи. Сексуално се целосно отворени кон светот и се подготвени да се обидат со се.

РИБИ
ТОЈ
Чувствителен и глижлив човек, сакан од жените. Единствениот недостаток е тоа што е тешко да се одлучи да се ожени. Према жени е чувствителен, го сака домашниот живот и дома поминува многу време. Она што недостасува кај него е што мажот Риба не спаѓа во категоријата на материјални и финансиски силни личности. Таа им припаѓа на сонувачите и уметнички души. Често немаат сила да се борат и да се справат со проблемите во животот.
Совет: Овие мажи страдаат од недостаток на амбиција и енергија и се прилично нестабилни. Но, ако жената е силна и знае како да го искористи потенцијалот на овој човек, бракот може да биде бајка. Најмногу од сè уживаат во сексот.

ТАА
Жена која не е ниту премногу добра, ниту премногу амбициозна, а ниту премногу способна, но таа е совршено прилагодена на домашниот живот и нејзиниот сопруг. Таа има неверојатна чувствителност и емоционална сила да влезе под кожата на мажот и да стане неодолива. За секој човек што има потреба од силна жена подобро да избегне жена Риба, но сите кои сакаат целосно посветување, нека се одлучат за нив. Оваа жена од куќата ќе направи многу тивко и удобно место. Недостаток на овие жени е дека без разлика колку се убави, сензуални, талентирани, сепак претпочитаат да бидат сонувачи и многу време од животот им проаѓа во сонување.

Совет: Тие спаѓаат во категоријата на многу одговорни жена, и многу прилагодливи. Тие ја нудат сета магија што една жена може да му понуди на својот маж. Нивниот концепт за секс е нешто како од “1001 ноќ”.

Александар Младеновски

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1